Confidențialitate

Având în vedere natura uneori dificil de înțeles a muncii mele, colaborarea cu modelele și clienții se face strict conform următoarelor principii:

  • Pentru fiecare ședință foto clientul/modelul trebuie să semneze un model release (contract de colaborare între fotograf și client/model) prin care își exprimă acordul cu efectuarea ședinței respective, specificându-se explicit în contract genul de fotografie ce urmează să fie abordat, precum și cu eventualitatea publicării imaginilor.
  • Publicarea imaginilor pentru care s-a dat acordul scris (prin model release) se face doar cu informarea clientului / modelului. Astfel, indiferent cât timp a trecut de la ședința foto, mă oblig să anunț clientul/modelul de fiecare dată când folosesc imagini ce îl/o înfățișează, indiferent de mediul în care urmează să fie publicate imaginile.
  • NU voi publica niciodată imagini fără un acord scris! În cazul în care clientul optează pentru nefolosirea imaginilor rezultate în portofoliul meu personal, îmi rezerv dreptul de-a modifica (crește) tariful aplicat ședinței foto. Această opțiune a clientului se va face înainte de ședința foto.
  • Nu voi oferi niciodată acces unei terțe persoane la imaginile unui model/client, indiferent de gradul de rudenie dintre persoana terță și client/model. Accest acces trebuie să il facă modelul/clientul, dacă dorește.
  • Nu îmi asum răspunderea pentru daunele de orice fel pe care clientul/modelul le va suferi prin oferirea imaginilor  (sau accesului către imagini) oricărei alte terțe persoane!
  • Orice tentativă de degradare a imaginii mele sau a clientilor/modelelor va rezulta prin acționarea în instanță a persoanei/persoanelor implicate.
  • Orice tentativă de încălcare a drepturilor de autor referitor la munca mea va rezulta prin acționarea în instanță a persoanei/persoanelor implicate.
  • Încălcarea intimității, dreptul la viață și imagine, dreptul la opinie și expresie, sunt drepturi fundamentale ale omului susținute de CEDO, autoritate căreia nu voi ezita să mă adresez, în ultimă instanță, în caz de orice încălcare conform punctelor de mai sus.

Echipa Erdei Rudolf Photography privește cu maximă seriozitate drepturile tuturor și respectă legislația în vigoare referitoare la drepturile omului, dreptul la imagine, etc. Fiecare client are dreptul de-a fi complet informat cu privire la orice traseu al imaginilor sale.

© Erdei Rudolf – Toate drepturile rezervate.

Copierea, distribuirea, reproducerea în orice fel, integrală sau fragmente, este permisă doar cu acord scris din partea autorului. Pentru orice tentativă de furt se va depune plângere penală.
Citatele sunt permise în limita a 50 de cuvinte și doar cu precizarea sursei (numele autorului și site-ul).