Perseidele 2011 (una din ploile anuale de meteoriti)


De 2 ani tot incerc sa prind macar o singura imagine cu o “stea cazatoare” din ploaia anuala de perseide. Norii si lipsa aparaturii necesare m-au impiedicat pana acum. Anul acesta am dispus de un minunat Nikon D300s, numai bun pentru asa ceva, impreuna cu un fish-eye. Din pacate Luna ne-a suparat tare de tot, in 3 ore am vazut doar 10-15 perseide, iar expunerile de 8 secunde faceau ca si aceste perseide sa vina “intre cadre”. Oricum, aveam in plan sa fac ceva special anul asta: o panorama de noapte. Si s-a nimerit ca una din perseide (si inca una mare) sa treaca in dreptul Lunii (chiar in dreapta) exact cand expuneam cadrul. Aveti mai jos panorama in rezolutie mare:

Share on Facebook
avatar

About Erdei Rudolf

Sunt un fotograf freelancer, pasionat de lumina, de arta ei si implicit de ceea ce fac in acest moment. Privesc timpul ca ceva unic, fiecare milisecunda o traim o singura data. Aceasta arta frumoasa imi da puterea de-a transforma efemeritatea fiecarei secunde in ceva nemuritor.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>