O uriașă piatră de moară ți s-a ridicat de pe umeri odată cu trecerea zilei nunții! A trecut și asta… Te-ai temut că vor fi probleme, dar nu au fost, totul s-a terminat cu bine. Acum urmează să-ți planifici ședința foto mult visată. Dar, câte idei să aduni, la ce locații să te gândești? Articolul acesta vrea să-ți răspundă la câteva astfel de întrebări.

durata_fotografie_nunta_erdei_rudolf_baia_mare_2Întreabă-ți fotograful

Durata unei ședinte foto de după nuntă (Trash the Dress, Love Story, etc) depinde de mai mulți factori, precum: timpul, genul de imagini care îl dorești, ideile de abordat și nu în ultimul rând de fotograf. Degeaba ai adunat tu idei pentru 4-5 ore, dacă în pachet ai doar 2 ore de ședință foto. Așadar un prim pas ar fi acela de-a consulta contractul și de-a întreba fotograful. 

durata_fotografie_nunta_erdei_rudolf_baia_mare_5Ține cont de vreme

Dacă e frig afară, nu vei rezista mult la ședința foto. Imaginile frumoase, unice, se obțin printr-un mix anume de lumină, locație, timp, idei, inspirație, ș.a.m.d. Dacă vei fi obosită, nu vei mai face față pozatului și imaginile nu vor fi la ce te aștepți tu.

De asemenea, ține cont și de oră. Dacă vrei poze la apusul soarelui, acesta durează maxim 30-45 de minute.

durata_fotografie_nunta_erdei_rudolf_baia_mare_7Vrei să-ți murdărești rochia?

Dacă îți dorești o imagine cu tine întinsă pe jos, dar nu vrei să-ți murdărești rochia deloc, va fi relativ dificil, atât pentru tine cât și pentru fotograf. Dacă nu vrei decât fotografii în picioare, pozițiile și ideile sunt limitate, deci ședința nu va dura atât.

Câte locații vrei să abordezi?

Durata ședinței foto depinde mult și de locații. Calculează undeva între 30-60 de minute per locație, în funcție de complexitatea ei, adaugă timpul pentru deplasarea între locații.

Ține cont de mire!

durata_fotografie_nunta_erdei_rudolf_baia_mare_6Bărbații de regulă nu au răbdarea ta la pozat. Trebuie să ții cont și de acest lucru. Degeaba vrei tu o ședință foto de 5-6 ore dacă mirele tău după prima oră s-a plictisit… Poți poza și singură, dar cu siguranță nu va avea același farmec. Ați făcut nunta împreună și vrei să faceți și ședința tot împreună.

Pune cu tine apă și gustări

Cu cât ședința va fi mai lungă, cu atât mai probabil ți se va face sete și foame. Apa este foarte importantă pentru noi ca oameni, setea putând avea efecte negative chiar și la dispoziția noastră. Iar starea ta de spirit se va reflecta în imagini!

durata_fotografie_nunta_erdei_rudolf_baia_mare_4NU pregăti idei fixe!

Degeaba dai o listă cu poze care îți plac fotografului. Este puțin probabil că va putea să facă exact același cadru. Caută ceva idei mai generale și lasă-l pe el să le transpună în realitate. Aici intră mulți factori, precum personalitatea lui, personalitatea voastră ca cuplu, cum arată rochia ta, cum arată locația în care mergeți…

Concluzie

Precum vezi, nu putem spune exact cât ar trebui să dureze o ședință foto. Am avut miri cu care am făcut doar 10-15 minute, în ziua nunții, iar cu alții am făcut peste 6 ore în altă zi. Totuși e bine să discuți cu partenerul tău și cu fotograful toate aceste aspecte și să luați o hotărâre împreună.