Ai impresia, ca majoritatea celorlalți, de altfel, că nu ești foarte fotogenic / fotogenică? Privește următorul video, ți se adresează: 

Deși acest video pare adresat bărbaților, sfaturile pot fi aplicate cu succes de orice persoană.

Încrederea în tine

În spatele tuturor „problemelor” referitoare la cum arătăm în poze, se află încrederea în sine. Lucrează mult la acest aspect! Niciun om nu este perfect, fiecare avem minusurile noastre și fiecare le vedem mai mari decât cele ale altora. Fii încrezătoare în tine, în cum arați. Nu vei avea decât de câștigat!

Imaginea din oglindă

Te-ai întrebat vreodată de ce în oglindă arați atât de bine, da în poze parcă nu ești tu?

Când ne privim fața în oglindă, o vedem de fapt oglindită (adică se schimbă stânga cu dreapta). Încă de mici suntem obișnuiti cu această imagine și o vedem ca fiind cea reală. Însă în poze, fața noastră este normală și nu oglindită. Având în vedere că nici o față nu este perfect simetrică, apar diferențe mari între ce vedem în oglindă și ce vedem în fotografie. 

Imagine dreaptă ți în oglindă

Imagine dreaptă ți în oglindă

Ca să înțelegi, fă un test: Fă-ți o fotografie (încadrare cât mai strânsă, gen bust, portret). Deschide un editor foto (oricare îți place) și oglindește poza. Pe engleză termenul este Horizontal Flip. Acum compară cele două imagini și vezi care îți place mai mult. Aproape sigur îți va plăcea cea oglindită.

Cum ne percep alții

Demn de reținut este că ceilalți ne văd cu fața din fotografie, nu cea din oglindă. Dacă arătăm cuiva fotografia oglindită s-ar putea să spună că e ciudată. Așadar, nu îți oglindi toate pozele ce le publici pe internet! Pe noi ne interesează cum ne văd alții, nu cum ne vedem noi, nu-i așa?

Concluzie

Percepția celorlalți poate fi influențată mult de încrederea pe care noi o avem în noi înșine. Lucrează la acest aspect și vei vedea îmbunătățiri vizibile. Nu este o idee bună să lași impresia că nu ai această încredere. Așadar, fiți fotogenici că nu vă costă nimic 🙂

Citeste și continuarea la acest articol: Cum sa pozezi mai fotogenic.