Deși pare a fi un eveniment complet fericit, nunta, sau mai bine zis organizarea ei, poate fi o perioadă frustrantă pentru orice mireasă. Dintr-o dată te trezești în spatele unei imense mașinării compusă din sute de piese diferite care trebuie să conlucreze pentru a fi totul perfect, așa cum ți-ai dorit întotdeauna. Mai mult decât atât, fiecare viitoare mireasă are în minte propria versiune a „cum trebuie să arate o nuntă perfectă”, un tablou pe care trebuie să-l pictezi cât mai bine tuturor celor implicați în organizarea ei. Așadar, aproape sigur vor apărea momente în care vei fi frustrată.

Ce este BrideZilla?

keep-calm-and-don-t-be-a-bridezilla-4-1Mai sunt 2 săptămâni până la nuntă. Rochia tocmai a venit de la modificat (a 479-a oară) și tot nu e bine! Lista de cumpărături încă este prea lungă, băutura încă nu a fost comandată, pe mire nu-l interesează cel fel de flori vor fi pe masă și tu nu faci altceva toată ziua decât să vorbești la telefon: ba cu invitații care încă tot nu și-au confirmat 4prezența (cele mai ciudate discuții, nu-i asa?), cu atelierul de croitorie și câte altele… Efectiv simți că îți ies fire albe. Și dintr-o dată, dintr-un motiv minor, cedezi. Începi să urli la prima persoană care ți-a ieșit în cale și a avut nesimțirea de a-ți greși. Persoana este de vină pentru toate păcatele lumii de la Eva încoace.

Cum să nu ajungi o BrideZilla?

Hai să fim serioși, nimeni nu e de vină pentru toate păcatele lumii, nu-i așa? Dacă ai cedat, probabil că ai adunat prea mult stres, mai mult decât puteai duce și organizarea nunții s-a transformat dintr-o activitate pe care ai visat-o toată viața – într-un calvar. Hai să vedem cum să nu ajungi în situația asta. Dacă, însă, ai ajuns prea târziu la acest articol, vom vedea spre final cum să te calmezi și să treci cu bine peste nunta ta perfectă.

Fi organizată

2e82f45bfc7bc4686c49a1203a49a5beNiciodată nu a fost mai important să fi organizată. Încă de când ai început să te gândești la nuntă ia-ți o agendă și notează-ți toate ideile, toți pașii pe care îi faci sau i-ai făcut, toate persoanele implicate cu numerele lor de telefon, adrese de email. Și, poate lucrul cel mai important, ține lista asta actualizată! Chiar trezită din somn la 3 dimineața să poți găsi în timp record orice informație ai avea nevoie. Fotograful ar vrea să vorbească cu wedding plannerul (a.k.a. starostele), în 15 secunde va avea SMS cu numele și numărul de telefon.

Fă totul cât mai din timp

Organizarea unei nunți cere timp. Alegerea restaurantului, rochiei, tortului, toate cer timp. Nu lăsa nimic pe ultima sută de metri, rezolvă cât mai multe chestii cât mai din timp, fă-ți programările din timp și lasă loc și pentru neprevăzut. Se poate întâmpla să apară o situație ce va trebui rezolvată pe scurt sau să fie nevoie să-ți schimbi planurile. Lipsa timpului este una dintre cele mai mari probleme și cele mai mari surse de frustrare.

Amintește-ți că îți plănuiești nunta ta, nu a alteia!

10595079_sDacă florăria îți spune că nu poate să-ți aducă lalele turcoaz în februarie, caută modalități să schimbi planul. Chiar dacă poate ai visat toată viața că la nunta ta vor fi lalele turcoaz pe toate mesele, nu face din asta un motiv de anulare a nunții!

Inspiră… Expiră… Relaxează-te…

Deși nunta are un termen limită, este aproape imposibil să nu termini totul la timp dacă ești organizată și faci totul din timp. Așadar nu-ți face griji prea multe. Este foarte important să-ți găsești timp și pentru relaxare. Fă o baie lungă și fierbinte; ieși la o cină romantică cu logodnicul tău (unde veți vorbi de orice altceva înafară de nuntă); mergi la SPA cu prietenele; vizitează-ți bunica. Sunt multe modalități prin care poți uita pentru câteva ore de stresul acumulat.

Fără logodnic nu există nuntă

aid1497529-728px-Avoid-Becoming-a-Bridezilla-for-Your-Wedding-Step-4Perioada premergătoare nunții este un adevărat test pentru relație. Dar nu uita că fără logodnic nu poți face nunta, așadar fă-ți timp pentru a vă consolida relația, întrucât certurile și tensiunile cu siguranță nu vă vor face bine. Așadar, ieșiți din când în când la o cină romantică, la o plimbare în parc, petreceți timp împreună, etc. Și nu uita că de regulă bărbații nu sunt chiar atât de interesați de designul unei nunți, lui s-ar putea să nu-i pese dacă nunta va fi pe mov, turcoaz, galben sau cine știe ce alte opțiuni mai ai tu 🙂 așadar, aceste hotărâri va trebui să le iei tu singură. 

Altele de citit:

  • http://www.brides.com/blogs/aisle-say/2016/02/recover-from-bridezilla-moment.html
  • http://www.brides.com/blogs/aisle-say/2015/10/tips-to-help-you-calm-your-inner-bridezilla.html