Ținuta îți este pregătită, știi exact ce pantofi vei purta, bateriile de la aparatul foto sunt încărcate, telefonul mobil pregătit și el.  Te vei distra de minune! Dar ce trebuie să știi pentru a nu deranja inutil ziua unică a cuplului, deoarece, în fond, e ziua LOR specială? Să vedem împreună câteva idei.

Ești important acolo, alături de miri

E75_5481Bineînțeles că ești binevenit! Mirii au pregătit totul, de la invitații până la tortul de nuntă și mărturii cu toată dragostea pentru toți. De aceea, fii prezent. Nu confirma prezența doar pentru că nu știi cum să refuzi. Fii sincer și spune dacă nu poți merge. Pregătirile de nuntă sunt extrem de costisitoare, meniurile celor ce au confirmat dar nu au venit trebuie plătite și ele.

Nu întârzia

Programul zilei este foarte încărcat și, de regulă, fiecare minut contează. De aceea este foarte important să ajungi din timp la fiecare parte programată la care dorești să ajungi. Aceasta este cu atât mai important dacă ai un rol special: cuplu de nași sau domnișoară/domnișor de onoare, fără tine/voi nunta nu poate începe! Află programul zilei și fă tot posibilul să ajungi la timp.

Bucură-te de fiecare clipă a zilei

E75_5005Nunta este un eveniment special și poate că nu mergi așa des la astfel de evenimente (poate doar 1-2 pe an). Este absolut normal să te simți stingher, însă nu lăsa acest lucru să te oprească. Poate e prima dată când ești nașă/naș sau domnișoară de onoare. Însă amintește-ți că, cel mai probabil, și mirele și mireasa sunt prima dată în această situație. Nici ei nu știu ce să facă în fiecare secundă. Simțiți-vă bine cu toții și lăsați treaba organizării pe seama celor care au fost contractați pentru aceasta.

Nu face multe poze!

Există un fotograf profesionist (sau poate 2) care este plătit să facă aceasta. Lasă-ți aparatul acasă dacă ești naș, părinte sau ai alt rol important în derularea evenimentului. Bucură-te de fiecare clipă, râzi, distrează-te. Dacă vei fi preocupat să filmezi sau să pozezi diferite evenimente, aceasta te va deconecta de la eveniment și vei pierde enorm. Și sincer să fim, calitatea imaginilor sau a fimării ce o poți obține nu poate rivaliza deloc cu materialele livrate de echipa foto-video.

Nu filma. Deloc

Am tot încercat să găsesc motive pentru care un invitat ar trebui să filmeze (cu aparatul propriu sau cu telefonul) și nu am reușit să găsesc niciun astfel de motiv. Camerele video au senzori mult mai mari, stabilizare de imagine, obiective profesionale, etc, pe lângă toate astea, cameramanul este un om cu experiență. Dacă la categoria fotografie, o poză poate fi cât de cât o amintire, chiar dacă nu e de calitate, video-ul tremurat, neclar, întunecat și cu multe persoane în cadru cu greu poate fi catalogat drept amintire. Mai bine folosești timpul pentru a te bucura de momente.

Nu încurca echipa foto-video!

Nu de puține ori am fost îmbrânciți, călcați pe picioare de către zeci de invitați care voiau și ei să facă o poză la tort cu telefonul. Nu de puține ori invitații ieșeau de pe băncile bisericii, direct pe culoarul central pe unde mirii intrau, stricându-ne cadrul (atât foto cât și video). Partea foto-video este cea mai importantă pentru miri, din punct de vedere al amintirilor. Gândește-te la asta și străduiește-te să colaborezi cât mai bine cu fotografii și să nu le distrugi cadrele.

Dacă totuși vrei să faci 2-3 poze ici colo pentru a trimite bunicii plecate în Canada, fă-o de la locul in care ești, fără să întinzi mâna în afara grupului din care faci parte.

Respectă dorințele mirilor

Deși în cadrul nunților noastre există foarte multe datini și obiceiuri, respectă decizia mirilor dacă ei aleg să facă sau nu anumite obiceiuri.

Furatul miresei poate fi un moment ce strică nunta, dacă se lipsește mult, sau poate chiar să distrugă o nuntă dacă șoferul a consumat alcool și provoacă un accident. S-au văzut cazuri chiar de accidente grave, provocate de nuntași sub influența alcoolului.

Așadar, oricât de „importantă” ți se pare o tradiție, nu strica ziua unică a cuplului insistând, că doar „așa se face”.

Nu consuma alcool în exces

E75_5504Alcoolul în exces poate duce la multe evenimente nedorite. Bătăile dintre invitați, glumele proaste, diferitele distrugeri provocate accidental sau nu, dar și probleme de sănătate, sunt doar câteva dintre acestea. Cu toții dorim să nu existe aceste evenimente, așadar și ajutorul tău este binevenit.

Concluzie

Așadar, dragă invitatule, folosește-te de această ocazie pentru a te bucura pentru tânărul cuplu, pentru a fi acolo alături de ei și nu face nimic ce ar putea întuneca această zi. Respectând acest principiu, cu siguranță toată lumea va fi fericită, iar ziua nunții va fi o amintire extrem de frumoasă și pentru cei doi miri.