Mulți fotografi au scris articole despre prețurile în fotografia profesională de eveniment, de ce un serviciu aparent gratuit cum e fotografia digitală trebuie să coste sute (sau chiar mii) de euro. Nu este scopul acestui articol de-a detalia din nou aceste aspecte ci de-a completa pe undeva discuțiile, interminabile de altfel, pe această temă, detaliind puțin partea de discount.

De ce discount-uri?

money-money-moneyCu toții avem produse preferate. Ne-am obișnuit cu calitatea lor, îi cunoaștem valoarea. Însă, bineînțeles că magazinele îl vând la prețuri diferite, din cauza adaosului diferit cu care lucrează. Acest adaos depinde de extrem de multe lucruri, printre care: rulajul magazinului, impozitul pe teren/clădiri, cheltuieli cu salariile, etc. De aceea magazinele mari (supermarket-urile de exemplu) își permit să ofere același produs la prețuri mai mici decât un magazin de cartier, vânzările lor fiind mult mai mari în comparație cu cheltuielile.

De aici desprindem mai multe adevăruri: prețul de producător este mult mai mic decât ce vedem noi în magazine, noi ne dorim o anumită calitate când vine vorba de produsele pe care le consumăm, calitate pentru care suntem dispuși să plătim o anumită sumă, probabil mai mare decât produsele altui producător care sunt inferioare calitativ.

Situația în cazul serviciilor este asemănătoare, însă percepția noastră este foarte diferită când vine vorba de acestea. Calitatea unui anumit serviciu (de exemplu manopera făcută de un mecanic auto sau precizia cu care a izolat o anumită problemă la mașina noastră) se poate vedea doar după ce ea a fost prestată și este o acțiune puternic subiectivă. Când mergem la mecanic cu o problemă la o anumită piesă putem să așteptăm fie ca mecanicul să repare piesa fie să o înlocuiască. Dacă noi am dori schimbarea acesteia însă mecanicul o repară am putea să nu fim mulțumiți de calitatea serviciilor acestuia, deoarece finalitatea este diferită. În final, deși mașina este funcțională și mecanicul are reputația de-a fi bun (cel puțin între clienții care se așteaptă de la el să rezolve problema cât mai ieftin), noi putem să nu fim mulțumiți.

Și iată că am ajuns să putem să ne punem problema discount-urilor. Deoarece trăim într-o lume a reducerilor și ofertelor speciale, tindem să credem că valoarea serviciilor poate fi privită la fel. Un pachet foto pentru nuntă poate să ni se pară scump, mai ales în comparație cu alți prestatori care oferă aceleași servicii la preț mult mai mic.

De ce există diferențe de preț între fotografii de nuntă?

12043227_10153576257281488_1309014676572206229_nPe scurt, deoarece valoarea lor este diferită. Această valoare este dată de mai multe variabile, printre care: experiența, educația în domeniu, popularitatea. Însă prețul final al pachetului depinde și de valoarea de amortizare a aparaturii folosite, de extra-urile oferite (albume, printuri, etc), etc.

Astfel, un fotograf care abia începe să pozeze nunți nu va avea aceleași rezultate ca unul care pozează de 10 ani, cel ce e la început având multe greșeli, lipsindu-i viziunea, etc. E normal să fie o diferență și la prețul practicat de aceștia doi.

Însă hai să luăm o altă situație. Doi fotografi generici, să-i numim Marcel si Mihai. Marcel își cumpără un aparat foto de 3000 de lei și se apucă de nunți, fără să prea știe cu ce se mănâncă aceasta, că „doar apeși pe un buton”. El are un job de la 8 la 4 în cursul săptămânii și după ce ajunge acasă stă la televizor seara târziu. Mihai investește 30.000 de lei în aparatură și cursuri foto, este pasionat de arta fotografiei, face cursuri și participă la multe workshopuri pentru a fi mai bun. Își petrece mult timp citind articole și cărți. Pe care din cei doi l-ai vrea la nunta ta? Care din ei crezi că va fi mai scump?

Da, întradevăr, Mihai este cu mult mai de dorit. Marcel o face doar pentru a-și rotunji veniturile. Sau doar pentru că se plictisește acasă. El este un fel de Dorel din lumea mecanicilor auto, viziunea lui fiind „dă-i că merge…”.

Ai putea crede că exagerez în această comparație, însă din păcate nu este așa. Anual, ca să nu zic lunar, zeci de fotografi în devenire își cumpără un aparat foto și vor și ei o felie din lumea aceasta a fotografilor de nuntă. Odată cu scăderea prețurilor la aparatură, aproape oricine poate intra în această lume, frumoasă de altfel (vezi site-ul oficial F64 pentru oferta curentă).

Însă, oare oricine are un aparat foto se poate numi fotograf? Oare oricine are o pensulă este pictor? Oricine are o daltă este sculptor? Vă las pe voi să vă răspundeți singuri.

Discounturi. Să cerem sau să nu cerem?

10610007865_893d12b979_bNici la această întrebare nu există un răspuns clar și simplu. Depinde foarte mult de ce așteptări avem de la fotograf. Dacă ne mulțumim cu „poze clare” și atât, poate e mai bine să mergem pe la Marcel. Dacă are experiență destulă, va acoperi toate momentele importante de la nuntă și vei avea pozele clare dorite, la un preț derizoriu. Dacă dimpotrivă, îți dorești poze unice, cu o compoziție frumoasă, atunci Mihai ar fi o alegere mult mai bună.

Dar dacă ne dorim pozele lui Mihai la prețul lui Marcel? Dacă i-am cere un discount lui Mihai pentru serviciile de fotografie?

Deși nu pot vorbi în numele tuturor fotografilor, eu zic că nu ar fi bine. Dacă ar fi să lucrez pe un preț mai mic, ca să mi se merite ar trebui să „tai” de undeva: numărul de ore, din materialele predate, din calitatea serviciilor. Dar oare nu chiar aceste puncte te-au adus la mine și nu la un alt fotograf?

Majoritatea celor din lumea serviciilor orientate pe artă (din care face parte și fotografia de nuntă), muncim mult, cu dăruire, ne tratăm fiecare client ca pe o entitate unică și așteptăm să fim recompensați pe măsură. Din păcate nu putem face cadouri de nuntă tuturor cuplurilor pe care îi pozăm 🙂

Atunci de ce mulți prestatori oferă discount-uri?

free_vector_of_the_day__259__discount_bubble_by_cristina012-d5wkrc0Legea română spune că nu poți vinde un produs la prețul de intrare sau sub, ci trebuie să ai un adaos comercial, în caz contrar se consideră evaziune fiscală. Pentru a putea oferi 50% reducere, un comerciant trebuie să pună un adaos de 200-300%, din care mai apoi să ofere reducerea. De exemplu: un produs costă 1 leu la producător, în supermarket îl găsești la 3 lei preț întreg și când e la ofertă e la 1.50 lei. Comerciantul crește artificial prețul „să aibă de unde lăsa”.

Ceva similar se întâmplă și cu prestatorii ce oferă multe discounturi. Ei valorează de fapt mult mai puțin dar își cresc artificial prețul astfel încât să fure privirea clientului cu discount. Este aceasta o practică des întâlnită? Da. Este ea corectă? Nu. Poți face tu ceva? Absolut.

Un fel de concluzie

special-offer-606691_640Se spune că un client informat este un client puternic. Principiul este valabil orice achiziție am face. Informează-te cât mai bine înainte de-a face o alegere. Cere păreri, analizează site-uri, lucrări, albume, vizitează expoziții de profil. Alege fotografi după calitatea serviciilor pe care le oferă, după stilul abordat, mai apoi cere o ofertă de preț și vezi unde te încadrezi cu bugetul. Pentru că e foarte important și să ai un buget concret și corect pentru fotografia de nuntă. Dacă bugetul nu va fi corect, poate te trezești cu Marcel la nuntă și nu cred că îți dorești asta.