RMN_7670Ah, hoțomanii… au plecat cu mireasa. Mirele, cu atenția strategic plasată în altă parte, privește ieșirea jumătății sale pe ușa restaurantului și arborează figura omului neputincios. Ce spui despre aceste obiceiuri? Își mai au locul în peisajul anului 2019+?

Fotograful și/sau cameramanul pleacă și el

E75_2276Unul din hoți, deși este pilit, se urcă la volan, pornește mașina în care stă mireasa înghesuită și demarează în trombă. După el pornesc și alte mașini, printre care una care aduce echipa video.  Șoferii mai mult ca sigur au nivelul de alcool din sânge destul de departe de 0.0, însă ce să-i faci? Odată în viață e nunta prietenei sau prietenului lor, nu? Se trece pe roșu, depășiri pe linie continuă, nimeni nu are centura. E noapte, ce mai?

Clubul în care s-a deplasat mica petrecere este întunecos, lasere și lumini stroboscopice. O grămadă de ochi privesc curioși cum mireasa este urcată pe masă, DJ-ul îi face dedicația aferentă, iar fotograful și cameramanul se concentrează să prindă câteva cadre interesante de acolo. Uneori se lasă cu shot-uri de tequila, bere, coniac, în funcție de poftele hoțomanilor. 

E75_9353După câteva minute (15-30 de obicei), toată trupa se întoarce la nuntă, unde urmează răscumpărarea (sticle de Jack plus diverse), declarația de dragoste a mirelui, în genunchi evident, dansul pe masă al miresei, pedepsirea nașilor, apoi a hoțomanilor și în final nunta continuă.

Se mai întâmplă și evenimente neplăcute

Cu siguranță te gândești și tu dacă vrei să te lași furată. Multe cupluri se înțeleg dinainte despre acest aspect și în ziua nunții sunt pregătiți. Însă poate că nu te-ai gândit la asta, dar se mai pot întâmpla și evenimente sau chiar nefericite. Având în vedere impactul puternic pe care un astfel de eveniment îl poate avea în ziua ta perfectă, mă simt obligat să le enumăr, cel puțin:

Alcoolul la volan și urmările

E75_9381Aici nu cred că trebuie să scriu prea multe. Dacă șoferii sunt sub influența băuturilor alcoolice, vor fi mai „curajoși” și normal că-și vor arăta „mușchii” la volan. De asemenea, dacă întâlniți un filtru de poliție, cu siguranță vor trece și pe la secție. 

În 2015, în județul Bistrița-Năsăud, un astfel de șofer a lovit mortal un pieton. Nu cred că ai vrea să fii în locul miresei.

Hoții și petrecăreții din club

E75_1907Poate că nu este foarte evident, dar echipa foto-video vine la furatul miresei cu aparatură de o valoare destul de mare, câteva mii de euro de regulă. Ce crezi că se întâmplă dacă cineva îi va fura sau distruge în vreun fel aparatura?

Cel mai probabil contractul stipulează că responsabilitatea pentru astfel de pierderi materiale va fi a mirilor, care vor trebui să plătească aceste pierderi. Dacă nu vei dori să incluzi un astfel de articol în contractul tău, echipa va refuza să te urmeze la furat.

Petrecerea se întrerupe

Petrecerea de la nunta ta cu siguranță nu va mai fi în toi odată ce părăsești sala. Cu cât furatul durează mai mult, cu atât invitații vor fi mai interesați de discuții și stat la masă și vor începe să plece înainte de vreme.

De asemena, având în vedere că echipa foto-video va pleca cu mireasa, momentele de la nuntă nu vor mai fi imortalizate.

De ce nu te-ai gândi să renunți la acest obicei?

E75_9341Nu este absolut obligatoriu să fii furată. Făcut cu gust și originalitate, acest moment poate fi interesant, însă din păcate de regulă aceste două „puncte” lipsesc, momentul ajungând să fie kitsch-os. Nu cred că îți dorești ca nunta ta să fie kitsch-oasă.

Cântărește bine plusurile și minusurile, gândește-te cine ar putea fi „hoții” și ia o decizie. Poate că va trebui să ți-o și impui în fața celorlalți, dar până la urmă este nunta ta, nu a celorlalți.