Știm că voi sunteți clienții, însă chiar ținem ca ziua voastră specială să fie una memorabilă și pentru noi, astfel că am conceput o scurtă listă, o fișă a postului de miri. Viitorii miri, după cum stim noi fotografii din experiență, în ziua nunții sunt emoționați, stresați sau chiar copleșiți (doar e prima și ultima dată când vor fi miri, nu?) și așteaptă să fie îndrumați de cineva cu experiența necesară, în derularea normală a șirului de momente. Dacă nu au angajat un wedding-planner bun, atunci responsabilitatea organizării intră implicit în sarcina fotografului, de regulă.
Atunci când suntem angajați pentru un eveniment, ne asumăm o responsabilitate imensă, însă nu e doar responsabilitatea noastră. Fisa postului de fotograf e limpede (o primim de regulă de la mireasă direct), astfel încât ne evaluăm acțiunile cu profesionalism, suntem organizați si avem chiar și “o foaie de parcurs” uneori. Insă, pentru ca rezultatul să fie unul foarte bun, suntem nevoiți să prezentăm clienților, protagoniștii evenimentului de altfel, o listă de cerințe pe care le avem noi de la ei. Așa că am întocmit:

FIȘA POSTULUI – PENTRU MIRIFotografie miri

Regula 1: CONTACT (între voi doi dar și cu lumea din jurul vostru): Să zâmbiți, să vă priviți, să transmiteți. Dacă faceți așa, rezultatele sunt spectaculoase. Dacă nu, din păcate, momentele noastre vor fi în marea majoritate ratate.
Regula 2: REGIE: să ne vedeți însă să nu ne priviți direct, decât atunci cand noi vă cerem așa.
Regula 3: PREZENȚĂ: Să fiți prezenți, activi și bine-dispuși pe toată durata evenimentului (pare ușor, dar uneori nu e chiar atât de ușor). Iar la sală să fiți cât de mult se poate pe ringul de dans. Un chef fără mire și mireasa, e sec și monoton, nu e un chef de nuntă.

Dacă respectăm aceste simple reguli, garantăm că totul iese la “marele fix”, cel puțin din partea noastră.

cu drag, fotograful vostru de nuntă.