Ți-ai găsit, așadar, fotograful mult visat. Știi că vei avea un album foarte frumos și intim. Ce ai putea face pentru ca albumul și fotografiile să fie și mai frumoase? Ce rol are machiajul în obținerea acestora? Citește mai departe.

Machiajul de nuntă potrivit:

– Îți scoate în evidență trăsăturile

E75_7446Prin umbre (shading) bine trasate, make-up artistul poate să sculpteze într-o oarecare măsură lumina, dând impresia de umbre naturale pe față. Acestea, dacă sunt bine făcute, vor pune un cadru perfect trăsăturilor tale în orice lumină.

– Ascunde micile imperfecțiuni, invizibile ochiului

Când discutăm cu cineva nu observăm că are un mic coș sub buza inferioară, sau undeva sus pe frunte. Machiajul are și acest rol, de-a „ascunde” de aparatul de fotografiat astfel de imperfecțiuni, astfel încât retușul se reduce la minim și fotografiile vor fi perfecte încă din aparat

– Se potrivește tenului tău

ER7_4231În general nu este prea indicat să se folosească un fond de ten care diferă prea mult de culoarea ta naturală. Un make-up artist bun va ști să amestece mai multe nuanțe de fond de ten pentru a obține exact culoarea necesară tenului tău.

– Nu este nici prea mat nici prea lucios

Un aspect prea mat sau prea lucios va avea un aspect nenatural, mai ales în comparație cu tenul mirelui sau a altor invitați. Nu vrei să ieși în evidență nici cu acest aspect.

– Se potrivește cu restul culorilor ținutei sau nunții

Un make-up artist bun știe să aleagă stilul de machiaj dar și culorile necesare pentru a se potrivi cu personalitatea ta, ținuta ta dar și culorile alese pentru restul nunții.

– Culorile sunt destul de saturate și închise încât să dea bine în poze

Aparatele foto tind să desatureze culorile folosite la machiaj și să lumineze chiar culori foarte închise. Așadar, machiajul trebuie să fie puțin mai închis decât văzut cu ochiul liber, iar culorile trebuie saturate puțin mai mult (adică să nu fie foarte pastel). De exemplu, un machiaj de zi, discret, poate trece neobservat de aparatul foto, dând impresia că nu ești machiată deloc.

– Nu este prea extravagantă încăt să-și piardă frumusețea peste ani

Ce este frumos astăzi poate nu va fi la fel peste 10-20 de ani. Așadar, alegerea ta ar trebui să se îndrepte spre un machiaj clasic, a cărui frumusețe nu pălește în timp. Imaginează-ți ce vei gândi peste 20-30 de ani când te vei uita peste albumul de nuntă.

– Îți acoperă fața, gâtul, umerii și decolteul

E75_5038Nimic nu este mai ciudat decât ca machiajul să dea impresia că fața ta este în umbră permanentă, datorită diferenței de culoare între fondul de ten și pielea neacoperită. Așadar, cere-i make-up artistului să dea fond de ten și pe umeri, gât și decolteu, practic toate zonele neacoperite de rochie.

– Nu închide culoarea pielii atât de tare încât să se vadă diferența între mână și obraji/gât/umeri

Precum spuneam și mai sus, este foarte important să nu existe discrepanță foarte mare între culoarea fondului de ten și restul corpului neacoperit de acesta. Aceste defecte de machiaj sunt extrem de vizibile în fotografie și costă foarte mult timp (și bani) retușarea acestora din imagini.

Sfaturi pentru un machiaj frumos si rezistent:

– Întreabă make-up artistul dacă folosește produse cu SPF și comunică-i fotografului

fond_de_ten_spf

Produsele cu factor de protecție solară reflectă lumina datorită stratului ce reflectă razele UV, producând astfel o reflexie albă de pe piele, total inestetică. Comunică-i apoi fotografului răspunsul. Va ști el sau ea ce să facă cu informația respectivă.

– Întreabă-ți make-up artistul ce întreținere este necesară de-a lungul zilei

ER7_6401Emoția te poate determina să plângi, căldura poate declanșa picături de transpirație și toți acești factori pot deteriora machiajul. Cere-i sfaturi make-up artistului despre cum se pot rezolva astfel de probleme. De asemenea, foarte important este să citești articole de profil de pe internet. Informația înseamnă putere 🙂

– Păstrează cu tine un fond de ten și ruj/gloss, pentru intervenție

După o rundă de pupături cu invitații, este aproape inevitabil să se șteargă din fondul de ten sau ruj. Păstrează cu tine un fond de ten potrivit și un ruj sau lip-gloss potrivit pentru a te reîmprospăta.

– Fă o probă de machiaj cu 2-3 săptămâni înainte de nuntă

Proba de machiaj este foarte importantă atât pentru tine cât și pentru make-up artist. Tu vei vedea mai bine cum arată machiajul astfel încât să poți face ajustările necesare (inclusiv schimbarea make-up artistului dacă e cazul), iar make-up artistul va fi mai pregătit pentru necesitățile tale. A-ți aplica machiajul de nuntă prima dată în ziua nunții se poate compara cu a te îmbrăca cu o rochie pe care nu ai văzut-o și nu ai probat-o niciodată până în ziua cea mare.

– Nu folosi bronz fals

Oricât de albă te vezi și oricât de tentant ar fi, nu folosi bronz fals! Culoarea tinde să se șteargă, pot rămâne pete pe piele și multe alte probleme, acestea putând compromite imaginea ta atent construită. Nu trebuie să fii cea mai bronzată mireasă din lume ci trebuie să fii tu însăți. Poți cere fotografului să te bronzeze puțin, în schimb 🙂

– Machiajul nu trebuie să fie vedeta ci să te completeze perfect pe tine

E75_8770Dacă te vede cineva și îți spune: „Ce machiaj frumos ți-ai făcut”, să știi că nu e neapărat de bine. Machiajul trebuie să te scoată pe tine în evidență, să se completeze cu restul ținutei tale. Reacția pe care o dorești este: „Ce frumoasă ești!” Toată ținuta ta trebuie să te evidențieze pe tine, personalitatea ta și felul tău de-a trăi; nu trebuie să fie invers: să fii un șevalet pentru prezentarea unei rochii, unei coafuri și unui machiaj. Să lăsăm partea asta manechinelor 🙂

În loc de concluzie

Machiajul, alături de restul ținutei tale, este un element important al zilei tale perfecte. Însă trebuie să rămână așa: un element. Faptul de-a da machiajului un loc prea important pe scena nunții tale, poate fi ceva nu foarte bine. Așadar, alege-ți cu grijă make-up artistul astfel încât să ai parte de tot ce e mai bun și să fii cea mai frumoasă femeie ce a văzut-o viitorul tău soț!