Săptămânile trecute, revista Vogue sfătuia mirii că nu au nevoie de un fotograf profesionist. Acum, revista Brides Magazine declară și ea război fotografilor cu un nou articol de senzatie: Nu da de mâncare echipei tehnice!

Motive, motive…

Motivul invocat este că de regulă echipa tehnică trebuie să lucreze, deci cele 16 ore cât durează de regulă o nuntă, noi ca prestatori, facem post negru. Dimineața, înainte de-a porni spre nuntă, trebuie să luăm un mic dejun bogat (4-5000 de calorii), pentru ca mai apoi să nu pierdem vremea cu lucruri neimportante cum ar fi mâncatul și băutul (apei, normal, că doar no să consumăm alcool în timpul serviciului) și să ne folosim timpul pentru care suntem plătiți făcând ce știm noi mai bine, și anume poze. Iar când invitații mănâncă, îi pozăm cum mănâncă.

Mulți fotografi se simt și se vor simți jigniți de aceste articole. Respectul trebuie să fie o premisă în relațiile dintre oameni, iar situația de mai sus doar respect nu este… Ca să nu mai spun că și noi suntem oameni, unii posibil cu probleme de sănătate (tensiune scăzută, glicemie mică, etc) și lipsa hranei ne face să nu reușim să lucrăm la 100% capacitate.

Probleme mioritice

Ca să revenim puțin pe plaiurile mioritice, majoritatea restaurantelor aduc mâncarea echipei foto/video după ce servesc restul invitaților, ceea ce este de bun simț, noi fiind persoane mai puțin importante acolo, însă aceasta dă naștere unei alte probleme: Dacă sunt mulți invitați, la noi mâncarea ajunge când încep ceilalți să danseze, deci nu mai apucăm să ne hrănim.

Nu zic că ar trebui să ne aducă prima dată nouă, dar cred că și acesta este un aspect de ținut minte…

Revistele de nunți

Acest gen de articole dovedește că nu poți avea încredere în tot ce citești, chiar dacă se află într-o revistă dedicată nunților, sau pe site-uri dedicate acestora, cu mulți presupuși profesioniști în echipă. Fuga după vizualizări și articole unice poate avea consecințe nu foarte bune pentru tine.

Așadar, ce să faci? Nu mai „da de mancare” acestor jurnaliști, cumpărându-le revistele. Sau, mai bine: ignoră genul acesta de sfaturi și citește Ghidul Nunții de pe www.erdeirudolf.com 😛

Articole in limba engleză: DIYPhotography, Petapixel,