Ești și tu unul dintre acei invitați care sunt tot timpul cu telefonul în mână și face poze la nunta de amintire a prietenilor? Dacă da, acest articol este pentru tine. Vei găsi aici motive pentru a lăsa jos camera în momentele importante și pur și simplu să te bucuri de momente alături de ei.

De ce să lași jos aparatul când ești la un eveniment

  1. Cel mai probabil, există un fotograf plătit pentru așa ceva, cu scule profesionale. Crezi că vei face fotografii mai bune ca el?
  2. Vei incomoda și posibil vei ruina cadrele acestui fotograf profesionist, plătit să surprindă cele mai frumoase cadre. Chiar vrei să fii „omul ăla”? (vezi și mini-galeria de la finalul articolului)
  3. În loc să te bucuri de moment, să râzi, să bați din palme, să-ți exprimi fericirea, vei fi prea ocupat cu un ecran de 5”.
  4. Există studii care arată că simplul act de-a surprinde chiar și o singură fotografie, îți ruinează ireparabil amintirea momentului. Pentru mai multe detalii, vezi articolul ACESTA (în limba engleză). Probabil trebuia să încep cu acest motiv, nu?

Aici nu e vorba de un selfie rapid cu mirii, în momente în care nu se întâmplă nimic interesant. Ci, mai degrabă, este vorba de momentele importante (cum ar fi intrarea/ieșirea din biserică, punerea inelelor, dansul mirilor, etc) când noi ca fotografi avem un timp extrem de scurt (de multe ori sutimi de secundă) pentru cadrul perfect și unic. Astfel de momente nu se pot repeta, nu putem pune totul pe pauză pentru a-ți atrage atenția. Iar mirii cu siguranță nu vor fi foarte încântați de mâna (sau mâinile) cu telefon din cadru…

De multe ori, noi ca profesioniști, ne dăm seama că nu știm ce piesă a fost la dansul mirilor. Sau poate nu am simțit că dansul a durat patru minute. Noi suntem prea absorbiți de treaba noastră, iar creierul filtrează/taie automat informațiile ne-esențiale. Nu, noi nu ne bucurăm de clipă. Suntem acolo strict pentru a o imortaliza.

Însă tu ești acolo pentru a trăi, pentru a te bucura de fiecare clipă și emoție. Ești acolo să fii alături de dragii tăi prieteni. Nu renunța la asta pentru o poză neclară, dintr-un unghi prost. Chiar nu merită.

Această prezentare necesită JavaScript.

All images are copyright to they’re rightfull owners. Images used just to make a point.